Behandeling: Premium Detail

Deze prachtige ‘Neunelfer’ uit 1986 werd afgelopen weekend door zijn eigenaar bij ons afgeleverd.

Motorisch tiptop in orde, maar kwam aan het in- en exterieur wel wat liefde en aandacht tekort.

Na overleg met de klant is er besloten om het lederen interieur te reinigen en te beschermen met een zogeheten ‘Leather Coat’ en het exterieur te behandelen naar een krasvrij resultaat met een duurzame Gyeon coating als bescherming.

Allereerst zijn wij aan de slag gegaan met het (lederen) interieur.
We zijn begonnen met het verwijderen van alle losse spullen, automatten en persoonlijke bezittingen om vervolgens het interieur te ontdoen van al het stof en loszittend, oppervlakkig vuil.

Het werd al gauw duidelijk dat de lederen onderdelen wat meer behandeling nodig hadden dan de rest van het interieur, wat al was opgeknapt na een intensieve reiniging met een krachtige stofzuiger.

Op basis hiervan hebben wij besloten om gebruik te maken van een reiniger expliciet bedoeld voor het behandelen van vervuild lederen interieur. Na deze dieptereiniging is er gebruik gemaakt van een speciale ‘Leather Coat’. Hierdoor wordt het lederen interieur duurzaam beschermd tegen Uv-straling, vocht, wrijving en vuil.
Belangrijk aan deze bescherming is dat het geen product betreft op basis van oliën die vettig aanvoelen. Voordeel hiervan is dat de kleur van het leder intenser wordt.


Toen was het tijd om de autolak aan te pakken, bij wat oudere auto’s zijn we altijd voorzichtiger, aangezien de techniek van het spuiten van een auto heel anders is dan de moderne aanpak. Alvorens hebben we de lak gemeten met een speciale lak diktemeter, dit om risico’s om de lak te beschadigen zo klein mogelijk te houden.

Nadat alle gevoelige delen afgeplakt waren hebben we de auto in meer dan 3 stappen gepolijst, zodat alle imperfecties eruit waren. Ook hebben we alle plastic onderdelen van de Porsche aangepakt met Gyeon trim, dit zorgt ervoor dat de vervaagde grijze kleur weer mooi diep zwart wordt. nadat alles er perfect uitzag hebben we deze prachtige Porsche beschermd met een quartz coating, Gyeon Pure.

De foto’s laten een verbluffend resultaat zien, niet alleen is de ‘Neunelfer’ weer schoon van binnen en buiten, maar is deze ook goed beschermd voor intensief gebruik.

Leuke weetjes

Onder de motorkap van deze ouderwetse 2-deurs coupé vindt u een zeer krachtige 218 pk 3.2 liter 6-cylinder boxer benzinemotor van Porsche. Hoewel deze wagen ouderwets handgeschakeld is accelereert hij van 0 naar 100 km/h in een magere 6,3 seconden

alternative
CONTACT

U hebt een vraag? Wij waarschijnlijk een antwoord!

Laat ons weten waar wij u mee kunnen helpen.

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA